Anke Horstman
Anke Horstman Tech 16 jan 2019 / 12:40 uur

Zo kan tech je helpen op de skipiste

Het skiseizoen is begonnen en hoewel er in Scandinavië wel wat meer sneeuw mag vallen, is het in de Alpen juist gevaarlijk vanwege grote sneeuwval. Waar je ook naartoe gaat, om je skitrip veiliger (en leuker) te maken, zijn er een heleboel toffe technische snufjes.

De meeste skihelmen zijn al voorzien van een speciale plek voor je Go Pro, dus een filmopname van je afdaling maken, dat zal je makkelijk lukken. Er is echter zoveel meer mogelijk.

Bij TechGirl lopen we bijvoorbeeld warm voor de Oakley Airwave 1.5 Goggles, dat is een skibril met ingebouwde technologie zoals GPS, Bluetooth en een display. Yep, je kunt tijdens het snowboarden de pistekaart checken of bijvoorbeeld je tracklist aanpassen. En tegelijkertijd natuurlijk de piste in de gaten houden zonder dat de zon in je ogen prikt.

Aerogel

Nu heb je al erg lang snowboots met verwarmende elementen erin, maar er zijn nu ook ski-jassen met een zogeheten life pocket. Dat is een zakje dat ervoor zorgt dat je technologie in orde blijft. Misschien realiseer je het je niet genoeg, maar kou is echt killing voor je smartphone. Zodra je onder het nulpunt gaat, holt je batterijduur achteruit en niet alle schermen kunnen de extreme kou waarderen. Die life pocket zorgt ervoor dat je telefoon tweemaal zo warm is als hij zou zijn in een gewone jaszak, dankzij Aerogel van NASA.

En als je je telefoon goed weet te houden, zet er dan de app Snocru op. Je kunt dan met je hele vriendengroep eindelijk stoppen met ruziemaken wie het allersnelste gaat.

Als iedereen de app heeft, dan kun je namelijk makkelijk vergelijken wie sneller is. Hij houdt niet alleen je snelheid bij, ook de hoogte, het aantal afdalingen en de afstand die je hebt afgelegd. Internetconnectie is niet per se nodig, wel schijnt de app af en toe te haperen bij sommige gebruikers, dus je hebt alsnog het excuus dat de app gewoon niet werkte.

SkiResort

Een app die je sowieso moet hebben, ook als je niet zo competitief bent ingesteld, dat is SkiResort. Deze applicatie bevat informatie over een enorm aantal skigebieden en je kunt precies zien welke liften wel of niet werkzaam zijn. Dat is ook offline mogelijk. We raden je aan deze app online te gebruiken, want dan weet je ook precies hoe de sneeuwlaag ervoor staat en wat het weer wordt die dag.

Heel veel plezier op wintersport, en niet vergeten: als je in een lawine terechtkomt en je telefoon werkt nog, kijk dan of het lukt om de hulpdiensten te bellen en gebruik je gps om te ontdekken waar je bent. Vergeet je lawinepieper niet om te doen. Stay safe!

Dit artikel werd geschreven door TechGirl Laura Jenny Kempenaar.

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo kan tech je helpen op de skipiste
Sluiten