Hester Ramaker
Hester Ramaker Tech 12 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de nieuwe plannen van Apple

Apple presenteerde woensdagavond de nieuwe plannen voor de iPhones via een persconferentie vanuit Cupertino in Californië. Dit is het belangrijkste nieuws.

iPhone XS

De iPhone XS komt op de markt. Het betreft een smartphone met twee schermgroottes, verkrijgbaar in goud, zilver of grijs. De telefoon kan een half uur lang, twee meter onderwater blijven.

De kleine versie heeft een 5,8 inch-scherm, net als de iPhone X van vorig jaar. Het scherm kan HDR-video’s laten zien en heeft een kleurbereik dat zestig procent groter is.

De iPhone XS is te koop vanaf 999 dollar, dat is minstens 1159 euro. Vanaf 14 september is de telefoon te bestellen, vanaf 21 september is hij beschikbaar. Dat geldt ook voor Nederland.

iPhone XS Max

De grotere telefoon, de iPhone XS Max heeft een scherm van 6,5 inch, ook met OLED-scherm. De telefoon is echter net zo groot als een iPhone 8 Plus met een 5,5 inch-scherm omdat de randen veel kleiner zijn. De iPhone XS is sneller dan de iPhone X. Apps zouden volgens Apple 30 procent sneller opstarten.

De XS heeft twee 12-megapixelcamera’s, waarvan een van wide-angel lens en een met telelens. De selfiecamera heeft 7 megapixel. De camerasensor is twee keer zo snel. De portretmodus zit er ook op. Daarmee kun je foto’s maken met een onscherpe achtergrond. Dat is ook achteraf aan te passen.

De XS Max is te koop vanaf 1.099 dollar, dat is minstens 1259 euro. Vanaf 14 september is de telefoon te bestellen, vanaf 21 september is hij beschikbaar. Dat geldt ook voor Nederland.

iPhone XR

De iPhone XR wordt verkocht in het wit, blauw, zwart, rood en geel en heeft een scherm van 6,1 inch. Hij lijkt veel op de iPhone X en XS maar heeft meer kleuroptie. De telefoon heeft een LCD-scherm en achterop zit een 12-megapixel camera. Ook met deze camera kunnen scherptediepte foto’s gemaakt worden.

Dit zijn de nieuwe plannen van Apple
De iPhone XR is iets goedkoper.

De batterij houdt het langer vol dan de iPhone 8 Plus, namelijk anderhalf uur langer. De XR heeft minder indrukwekkende hardware maar wordt ook goedkoper. De telefoon wordt met 64GB, 128GB en 256GB verkocht vanaf 749 dollar, dat is minstens 859 euro. De verkoop begint op 19 oktober en de telefoon is op 26 oktober beschikbaar.

Apple Watch

Ook de Apple Watch kwam nog aan bod. Het slimme horloge krijgt een groter scherm en gaat meer dan dertig procent groter zijn dan de vorige modellen. Er is meer plek voor informatie en dat ga je ook zien bij het gebruik van apps en widgets. Ook is de speaker luider zodat telefoongesprekken beter verstaan worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Dit zijn de nieuwe plannen van Apple
De Apple Watch gaat op je gezondheid letten.

Het draadloze signaal is sterker, zegt Apple, waardoor het horloge beter verbonden blijft. Ook is de draaiknop aan de zijkant opnieuw ontworpen maar het is onduidelijk wat er precies anders aan is. De bandjes van voorgaande versies kunnen ook voor het nieuwe model worden gebruikt.

Gezondheid

En heel handig: de Apple Watch let op je gezondheid. Zo heeft het horloge het door als je gevallen bent. Als je een minuut ligt, belt hij automatisch hulpdiensten. Niet met het horloge in slaap vallen dus. Ook let hij op verdachte hartkloppingen en kan het horloge je aanraden om naar de dokter te gaan.

Het nieuwste model, waarvan de batterij het een dag volhoudt, wordt vanaf 21 september verkocht voor 279 dollar. In Nederland te koop voor 429 of 529 euro, afhankelijk van de uitvoering. De versie met mobiel internet komt nog niet naar Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwe plannen van Apple
Sluiten