Metro en ANP
Metro en ANP Tech 2 aug 2018 / 17:09 uur

Apple door magische grens van 1 biljoen dollar

Techgigant Apple is het eerste bedrijf dat de magische grens van een waarde van 1000 miljard dollar passeert. De onderneming is het eerste bedrijf ter wereld dat zich nu een biljoenenbedrijf mag noemen.

Mijlpaal

Het concern achter de iPhone is al jaren het waardevolst beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Dat komt vooral omdat beleggers al lang veel vertrouwen hebben in alles wat Apple doet en het bedrijf veel winst maakt. Ook staat Apple wereldwijd te boeken als een erg sterk merk.

De mijlpaal werd donderdag rond 17.50 uur (Nederlandse tijd) bereikt. Op de beurs in New York noteerde het aandeel Apple tussentijds 2,8 procent in de plus op 207,05 dollar. De totale beurswaarde bedroeg daardoor precies 1 biljoen dollar.

De laatste rally van het aandeel werd ingezet na de goed ontvangen kwartaalcijfers die Apple eerder deze week publiceerde. Het bedrijf waar Steve Jobs tot 2011 de scepter zwaaide, voerde omzet en winst stevig op. Er werd vooral geprofiteerd van goede verkopen van duurdere smartphones zoals de iPhone X. Daarnaast waren de verwachtingen positief.

Niet het waardevolst

Overigens zijn er meer bedrijven die hard op weg zijn om een biljoenenbedrijf te worden. Webwinkelgigant Amazon is inmiddels goed voor zo’n 889 miljard dollar en de beurswaarde van Google-moeder Alphabet bedraagt circa 851 miljard dollar.

Apple is overigens niet het waardevolste bedrijf. Er zijn al een tijd geruchten over een op handen zijnde beursgang van de Saudische staatsoliereus Saudi-Aramco. Die zou daarbij dan meteen gewaardeerd worden op zeker 2 biljoen dollar. Er gaan de laatste tijd echter ook weer berichten rond dat de Saudi’s de beursgang van Aramco hebben uitgesteld of toch willen afblazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple door magische grens van 1 biljoen dollar
Sluiten