Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 9 jul 2018 / 10:38 uur

Brit wil streamingdienst 1000 retrogames opzetten

Engelsman Steve Cottam wil een streamingdienst voor meer dan duizend retrogames opzetten. Cottam heeft daarvoor het bedrijf Antstream opgericht. De app van de streamingdienst moet verschijnen op Android en Windows.

Verder maakt het bedrijf nog niet veel bekend over zijn nieuwe dienst. De beide apps worden ‘binnenkort’ verwacht en Antstream zegt meer dan duizend licenties te hebben voor games, maar meer dan een paar voorbeelden worden niet gegeven, zo meldt Tweakers.

Online multiplayer

Verder zegt het bedrijf ook ‘uitdagingen’ te willen toevoegen. Waarschijnlijk zijn dat speciale opdrachten die je kunt uitvoeren voor een virtuele trofee, medaille of wat punten, maar zeker is dat niet. Daarnaast wil Antstream ook online scorelijsten bijhouden en uiteindelijk ‘realtime’ online multiplayer toevoegen. Dat wil zeggen dat er online meerdere spelers tegelijk aan hetzelfde spel kunnen deelnemen.

Oprichter Cottam is in het verleden actief geweest als chef van het design en de ontwikkeling van Nitro Racers bij ontwikkelaar Torc Interactive. Die game werd in 1997 uitgegeven door 3DO.

Brit wil streamingdienst 1000 retrogames opzetten
Screenshot van de website van Antstream. / Antstream

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brit wil streamingdienst 1000 retrogames opzetten
Sluiten