Metro
Metro Tech 30 jun 2018 / 18:06 uur

Update maakt WhatsApp-groepen stuk overzichtelijker

Met een nieuwe functie zullen je WhatsApp-groepen straks een stuk overzichtelijker worden. In de nieuwste update heeft WhatsApp namelijk een functie toegevoegd waarmee alleen groepsbeheerders nog berichten kunnen sturen in de groepschats.

De beheerder van een groepschat kan deze functie straks inschakelen. Het is dan alleen nog mogelijk voor de beheerder om berichten te sturen. Als leden van de groep de chat openen, staat onderaan het scherm dat alleen de beheerder berichten kan sturen.

Belangrijke informatie

De nieuwe functie is bedoeld voor groepschats met bijvoorbeeld leraren en ouders of managers en personeelsleden. Zo kunnen de leden van de groepschat makkelijk belangrijke mededelingen en informatie ontvangen.

Om deze functie toe te voegen aan een groepschat, moet de gebruiker naar ‘Groepsinformatie’ gaan en vervolgens op ‘Groepsinstellingen’ klikken. Hier krijgt de gebruiker onder ‘Berichten versturen’ de optie om voor ‘Alleen beheerders’ te kiezen. De nieuwe functie zal toegevoegd worden in de laatste update voor WhatsApp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Update maakt WhatsApp-groepen stuk overzichtelijker
Sluiten