Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 22 jun 2018 / 12:30 uur

Geld verdienen met Facebook-groep wordt makkelijker

Beheerders van Facebook-groepen kunnen hun leden laten betalen om toegang te krijgen. Dat kon al langer, maar tot nu toe ging dat vrij omslachtig. Met een speciale helpdesk en een duidelijke admin moet het voor de beheerders een stuk eenvoudiger worden.

Hulpmiddelen

Administrators krijgen verder tools om hulpjes aan te wijzen en kunnen ook bepaalde regels, zoals spam of grof taalgebruik, instellen. Wanneer deze dan overtreden worden, wordt hier automatisch melding van gemaakt bij de beheerder.

Een Facebook-groep kan tot maximaal 30 euro per maand vragen van haar leden. Het lastige eraan is dat het vaak pas na aanmelding duidelijk wordt wat je voor dat bedrag precies kan verwachten.

Opvallend is overigens dat Facebook op dit moment geen deel van het betaalde geld opeist. De betaalde groepen zijn dus geen verdienmodel van de organisatie van Mark Zuckerberg. Althans, niet met de huidige versie. Wanneer de vernieuwing is uitgerold, zal Facebook naar schatting dertig procent inhouden.

Tips & Tricks

Wat voor groepen zijn er dan waarbij je moet betalen en waarvoor het aantrekkelijk is om dat te doen? Groepen waarin consults worden aangeboden voor bijvoorbeeld ouders of cursusmateriaal en tips & tricks worden prijsgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geld verdienen met Facebook-groep wordt makkelijker
Sluiten