Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 11 jun 2018 / 10:00 uur

FIFA 19 komt in september mét Champions League uit

EA brengt FIFA 19 op 28 september uit. Dat heeft de ontwikkelaar van de voetbalgame bekendgemaakt op de gamebeurs E3. Een van de grootste vernieuwingen is dat de Champions League is toegevoegd aan het spel.

De rechten van het Europese miljoenenbal waren de afgelopen tien jaar exclusief voorbehouden aan Konami, dat het gebruikte voor zijn Pro Evolution Soccer-serie. De Champions League was nog wel te spelen, maar alleen onder de naam ‘Champions Cup’ en zonder bijbehorende beelden en hymne.

Na tien jaar

Daar komt nu dus verandering in. De UEFA maakte al in april bekend dat het de samenwerking met Konami wat betreft de Champions League niet zou voortzetten. Daardoor was de baan vrij voor FIFA om de rechten op te kopen. De Champions League is te spelen in toernooien, in carrièremodus en The Journey, de verhaalmodus van FIFA.

FIFA 19 komt sowieso uit op de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en de PC. De consoles van de laatste generatie, de PlayStation 3 en de Xbox 360, werden niet genoemd. FIFA 18 kwam nog wel op deze spelcomputers uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FIFA 19 komt in september mét Champions League uit
Sluiten