Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 30 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Straks ga je zwevend op de motor naar je werk

Vliegen de motors je straks om de oren? Het zou zomaar kunnen, want men is flink bezig met de ontwikkeling van de zogenaamde Hoversurf. In de voorbije jaren zijn de eerste prototypes uitgegroeid tot ‘volwaardige’ zwevende motorfietsen.

De meest recente versie van het Russische Hoversurf (de Scorpion 3) heeft vier propellers en kan met een volle accu nu 27 minuten lang in de lucht blijven hangen. Enige voorwaarde is daarvoor wel dat de rijder (met kleding aan) niet meer dan 120 kilo weegt.

De snelheid die de Hoversurf haalt, is om en nabij de 50 kilometer per uur. Dit betekent dus dat de Hoversurf op dit moment ingezet kan worden voor afstanden tot en met 20 kilometer. Een ritje tussen Utrecht en Amersfoort is dus prima te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Straks ga je zwevend op de motor naar je werk
Sluiten