Anke Horstman
Anke Horstman Tech 27 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

Apple opnieuw de schoolbanken in?

Mosterd na de maaltijd of een revolutionair goed idee? Het lijkt erop dat Apple weer een nieuwe iPad uitbrengt, maar mag dat überhaupt wel slim genoemd worden?

Speciaal Apple Event

Vandaag (op dinsdag 27 maart 2018) zal Apple een nieuw product aankondigen vanaf de Lane Technical College Prep High School in Chicago. Een middelbare school als decor voor één van Apple’s nieuwste releases: het lijkt een mooie locatie om iets te onthullen dat met creatieve ideeën voor leerkrachten en studenten te maken heeft.

Het geruchtencircuit draait (natuurlijk) weer overuren. Wat zal de gigant deze keer aankondigen? Apple heeft niet heel veel meer gezegd dan bovenstaande, maar Apple fanboys en -girls laten zich natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan…

Apps voor in de klas

De onlangs vrijgegeven iOS 11.3 software blijkt een educatief karakter te hebben. Met ClassKit kunnen leraren meer kunnen doen met iPads in het onderwijs. Van toetsen afnemen tot het samen doorlopen van de lesstof: het kan allemaal dankzij apps. En ook programmeer-lessen zouden makkelijker voor handen liggen. De officiële tekst en uitleg hiervan, wordt vandaag gegeven.

Educatieve apps op iPads dus… Het lijkt daarmee ook logisch dat Apple een nieuw tablet uitbrengt. De vorige iPad is natuurlijk al bijna een jaar geleden gelanceerd, dus hoog tijd (!) voor een nieuwe (ehum). Volgens het betrouwbare Bloomberg komt er een opvolger voor de 9,7 inch iPad uit 2017. Waarschijnlijk wordt hij standaard geleverd met een pennetje, wat tekenen op het tablet hartstikke leuk maakt. De nieuwe iPad wordt een stuk goedkoper verkocht bovendien dan zijn voorganger (van 408 naar 340 euro), dus sowieso interessanter voor schoolgangers.

Sarcasme

No shit Sherlock, ik heb gemengde gevoelens over Apple’s nieuwste release. Ben ik blij dat Apple een (nieuwe) poging doet om educatie en technologie met elkaar te verbinden? Absoluut! Er wordt op veel scholen nog te weinig over technologie geleerd. Trouwens, iedereen moet leren programmeren wat mij betreft, want digibeten zijn de analfabeten van de toekomst.

Vind ik de (tot nu toe) benoemde apps van meerwaarde? Mwah… als ik kijk naar de basisschool waar ik in 2017 mocht meekijken, dan vraag ik me af hoe vernieuwend de apps van Apple zijn ten opzichte van wat er al bestaat. Een lerares die op haar beeldscherm meekijkt naar hoe leerlingen de lesstof doorlopen… dat kan al lang.

Vind ik het een goed idee dat er een nieuwe iPad komt? Mwah… op een stuiptrekking hier en daar na, sterft de tabletmarkt steeds verder af. De consument lijkt uitgekeken op zijn draagbare big screen. Is het überhaupt nog slim te investeren in nieuwe iPads of kunnen ze deze device-tak beter laten afsterven?

Al met al: ik kijk echt met mixed feelings naar Apple’s nieuwe release. Please God, laat ze positief verrassen. Tech en educatie moeten zoveel meer met elkaar verbonden worden. Apple’s initiatief is in ieder geval mooi! Ik hoop stiekem op een succes.

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Apple opnieuw de schoolbanken in?
Sluiten