Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 9 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Facebook test nieuwe functie: de ‘afkeurknop’

Facebook heeft tot nu toe gebruikers nog niet de optie gegeven om te laten zien dat ze iets niet leuk vinden. Daar lijkt echter snel verandering in te komen. Facebook test momenteel namelijk een afkeurknop, waarmee mensen kunnen aangeven dat zij een comment ongepast vinden.

Geen dislike-knop

De knop is, zo benadrukt Facebook, geen dislike-knop. Een woordvoerder van het sociale medium vertelt tegenover TechCrunch dat het bedoeld is om gebruikers een makkelijke manier te geven om vervelende reacties te melden.

„We testen geen dislike-knop. We verkennen een functie die gebruikers de mogelijkheid geeft om ons feedback op reacties te geven op posts op openbare pagina’s. De test loopt nog en de knop is alleen beschikbaar voor een klein aantal mensen in de Verenigde Staten", aldus de woordvoerder.

Beledigend, onbeleefd, irrelevant

Als je op de knop drukt, verbergt Facebook de comment automatisch voor jou. Daarnaast kun je nog extra feedback geven over waarom de reactie een downvote zou verdienen. Daarbij kan je aangeven dat je de reactie beledigend, onbeleefd of irrelevant vond.

Op de tweets hieronder is te zien hoe de knop eruitziet wat er gebeurt als je de knop aanklikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.