Metro
Metro Tech 24 jan 2018 / 11:29 uur

Rollercoaster Tycoon naar Nintendo Switch?

Rollercoaster Tycoon, wie heeft het vroeger niet gespeeld? De pc-game uit 1999 verscheen vorig jaar al op mobiele apparaten, maar binnenkort kun je het populaire pretparkspel wellicht ook spelen op je Nintendo Switch.

Atari wil namelijk maar wat graag een Rollercoaster Tycoon voor de Switch uitbrengen. Daarvoor vraagt het echter wel de hulp van investeerders. Het gamebedrijf heeft een crowdfundingcampagne opgezet.

Crowdfunding

De uitgever vraagt tussen de 10.000 en 1,07 miljoen dollar voor de financiering van het spel. Website Apparata merkt op dat die bedragen nogal ver uit elkaar liggen. Als Nederlander hoef je het overigens niet te proberen, alleen Amerikanen kunnen investeren.

Atari is nog niet begonnen aan de ontwikkeling van het spel. Vanzelfsprekend is er dan ook nog geen releasedatum bekend. Wel is bekend dat het gaat om een heel nieuw Rollercoaster-spel. Daarin is onder meer een ‘Tycoon Career Mode’, waarbij het doel is een zo groot mogelijk park te bouwen en management en financiën in de gaten te houden. Ook komt er een modus waarbij je zonder beperkingen een pretpark kunt bouwen.

Rollercoaster Tycoon naar Nintendo Switch?
Rollercoaster naar de Nintendo Switch? Foto: Atari.

Nog 89 dagen

Op het moment van schrijven heeft Atari ruim 14.000 dollar opgehaald, meer dan de minimale 10.000 dollar. Investeerders hebben nog 89 dagen de tijd om geld in de campagne te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rollercoaster Tycoon naar Nintendo Switch?
Sluiten