Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 2 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

LG komt met gigantische 88 inch OLED-televisie

LG heeft het jaar direct goed afgetrapt met de presentatie van de grootste OLED-televisie tot dusver. Liefst 88 inch (2,23 meter) is de diagonale doorsnede van het beeldscherm, die beelden in een resolutie van liefst 8K kan weergeven. Eind deze maand zal de tv voor het eerst te zien zijn op de technologiebeurs CES in Las Vegas, zo weet Engadget.

OLED vs. QLED

Tot dusver was de grootste OLED-tv van LG ‘slechts’ 77 inch. Samsung heeft wel al een QLED-tv van 88 inch in de markt gezet, hun tegenhanger van de OLED. QLED is een betere optie voor wie in daglicht kijkt vanwege de betere kleurweergave, terwijl OLED door goede zwartwaarden vooral voor de nachtbrakers de beste keuze is.

De 8K-resolutie is liefst vier keer hoger dan die van 4K en zestien keer dan die van Full HD. Toch claimt LG dat het ondanks alles niet aan helderheid moet inleveren.

Volgens de techproducent komt dat doordat de pixels uit zichzelf licht geven, waardoor de kracht in het scherm overal hetzelfde is, ongeacht de grootte van het scherm. Dit verval zou je bij een LCD-scherm wel merken.

Prijs

Over de datum waarop de 88 inch grote OLED-tv in de winkels komt te liggen, is nog niks bekend. Hetzelfde geldt voor de verkoopprijs. Waarschijnlijk zal de prijs behoorlijk hoog liggen, aangezien dit soort schermen in eerste instantie vooral voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. De verwachting is dat er op CES – dat van 7 tot 12 januari duurt – meer bekend wordt gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LG komt met gigantische 88 inch OLED-televisie
Sluiten