Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 3 jan 2018 / 10:00 uur

‘Harry Potter GO’ komt eind 2018: StarWars lastiger

Het duurt nog wel even voordat we Harry Potter GO (of Wizards Unite, zoals het echt gaat heten) echt kunnen verwelkomen in de AppStore. Game-ontwikkelaar Niantic laat in een interview met the Financial Times weten dat het spel pas na de zomer zal verschijnen.

Sinds de release van Pokémon GO is er volop gespeculeerd over welke populaire tv- of filmserie ook een dergelijke game zou krijgen. Als snel deed de naam van Harry Potter de rondte en niet heel veel later werd dat ook bevestigd.

Bekende wereld

Niantic-directeur John Hanke geeft aan dat mensen niet moeten verwachten dat elke grote franchise zomaar zal worden omgezet naar een populaire ‘GO-game’. „De tovenaarswereld van Harry Potter speelt zich al in de bekende wereld af. Het zou veel lastiger zijn om een overtuigende Star Wars-game in augmented reality te maken."

Er is nog altijd weinig vrijgegeven qua officieel beeldmateriaal van de game, dat komt omdat Niantic nog niet helemaal tevreden is over hoe de augmented reality gebruikt werd. Pas in december kwam er de zogenaamde ARKit voor Pokémon GO. „We hadden dit vanaf het begin al willen ondersteunen. Maar we kregen het niet overtuigend genoeg in de app."

https://www.youtube.com/watch?v=KXtv8fx0GHQ

Overbelast

Ook op andere gebieden denkt Niantic geleerd te hebben van Pokémon GO. Zo waren er aan het begin – toen de game direct ontzettend populair was – veel serverproblemen vanwege overbelasting. Daar moet Wizards Unite beter tegen bewapend zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Harry Potter GO’ komt eind 2018: StarWars lastiger
Sluiten