Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 25 jan 2018 / 08:59 uur

Apple HomePod vanaf 9 februari te koop

Apple begint de verkoop van zijn slimme speaker, de HomePod, op 9 februari. Dat heeft de fabrikant zelf aangekondigd. In eerste instantie is de HomePod alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Inwoners van die landen kunnen vanaf 26 januari een speaker bestellen.

De Nederlandse releasedatum voor de speaker is nog niet bekend. Apple zegt wel dat de uitrol in Duitsland en Frankrijk dit voorjaar begint.

Slim

De nieuwe speaker van Apple maakt gebruik van de eigen virtuele assistent Siri en krijgt daardoor een flink aantal slimme functies. Met de HomePod kun je volgens Apple onder meer een timer zetten, een berichtje sturen, verschillende HomeKit-apparaten besturen en het nieuws laten voorlezen. Overigens werkt die laatste functie alleen nog in de eerdergenoemde landen, maar Apple zou haar met een software-update ook in Nederland beschikbaar kunnen maken.

Daarnaast is speaker uiteraard goed te gebruiken als een muziekspeler. De speaker werkt met Apple Music en volgens Apple heeft Siri inmiddels een „grote kennis van muziek ontwikkeld en begrijpt ze je voorkeuren en smaak.”

Geluid

Daarnaast zou ook het geluid van de nieuwe HomePod-speaker bijzonder goed zijn. Zodra je de speaker plaatst, begint hij de ruimte te scannen. Daardoor kan hij het geluid optimaal aan de omgeving aanpassen, zodat het geluid niet onnodig tegen de muur wordt gekaatst.

Voor al deze technologie betaal je in de VS een prijs van 349 dollar. Hoe hoog de prijs zal liggen als de speaker in Nederland uitkomt, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Apple HomePod vanaf 9 februari te koop
Sluiten