Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 20 dec 2017 / 08:00 uur

Samsung presenteert haar Galaxy A8

Met de Galaxy A8 hoopt Samsung 2018 goed te kunnen beginnen. Wat bij de A8 centraal staat, is de mogelijkheid om virtualrealityheadset Gear VR aan te sluiten op je telefoon. Daarmee is het het eerste toestel van die series met die mogelijkheid.

Verder lijkt de A8 een paar van de beste kwaliteiten van de S-serie te hebben overgenomen. Zo heeft het ook nu een randloos scherm dat 5,6 inch groot is en een heeft resolutie van 2280 bij 1080 pixels.

Live Focus

Daarnaast springt de dubbele frontcamera in het oog. Dit geeft je optie om met behulp van Live Focus een selfie te maken, waarbij je heel mooi kan spelen met de scherpte en diepte van de foto. Ook is hij stof- en waterdicht.

„Met de release van de Galaxy A8 brengen we de klant haar favoriete features op onze meest geliefde smartphones naar de A-series, die op haar beurt al bekend staat om het vooraanstaande ontwerp", vertelt vice-voorzitter Junho Park. „Het toestel bevestigt onze toewijding om onze klanten van betere opties en gemakken te voorzien."

Een van de opvallende mindere punten – als je dat zo wil noemen – is dat de Galaxy A8 nog geen gebruik zal maken van de nieuwste Android-versie. Het toestel heeft als besturingssysteem Nougat (7.1.1), terwijl Oreo (8.0) al sinds augustus beschikbaar is.

499 euro

De Samsung Galaxy A8 komt vanaf 8 januari in de Nederlandse schappen te liggen en gaat 499 euro kosten. Hij verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, orchid grey en goud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung presenteert haar Galaxy A8
Sluiten