Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 4 dec 2017 / 15:30 uur

Jarig Uber lanceert dit jaar nog fooifunctie

Een Uber-bestuurder die je een extra rondje om de kerk laat rijden? Of een die je megachagrijnig van A naar B brengt? De kans dat je dit mee gaat maken, wordt door het bedrijf ietsje kleiner gemaakt. Je kan de chauffeurs namelijk een fooi gaan geven.

1, 2 of 5 euro

Nog dit jaar wil de taxidienst een fooifunctie in Nederland toevoegen, zo maakt Uber Nederland maandag bekend op haar vijfde verjaardag. Na een ritje met de taxi krijg je de mogelijkheid om de chauffeur van een extraatje te voorzien. Standaard staan hierbij aangegeven de opties 1, 2 en 5 euro, maar je kan ook zelf een bedrag aangeven.

„Passagiers hebben laten weten dat zij graag de mogelijkheid willen hebben om de chauffeurs te belonen; daar hebben we gehoor aan gegeven", vertelt Thijs Emondts, General Manager Uber Nederland. „Deze nieuwe functionaliteit die dit jaar nog beschikbaar zal zijn, komt honderd procent ten goede aan de chauffeurs die gebruik maken van de app."

In eerste instantie gaat het alleen om de taxidiensten, maar Uber laat aan Metro weten dat fooi geven in de toekomst ook bij Uber Eats ingevoerd moet gaan worden. „Op termijn zal het ook mogelijk zijn voor koeriers om fooi te ontvangen via de Uber Eats-app, zij zullen hier bericht over krijgen zodra dit mogelijk wordt.”

Elkaar raten

Op Uber is het geven van een rating al langer mogelijk. Hierbij gaat het niet alleen om de rating die jij geeft aan de bestuurder, maar de chauffeur kan ook zijn passagiers beoordelen indien ze zich ongepast gedragen tijdens het taxiritje.

Vijf jaar

Uber Nederland viert deze maandag haar vijfde verjaardag. Het werd aanvankelijk alleen in de Randstad gebruikt, maar sinds dit jaar is de functie ook in Eindhoven beschikbaar. In de voorbije jaren is het aantal chauffeurs verzevenvoudigd en het aantal gebruikers is al zestien keer zo groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jarig Uber lanceert dit jaar nog fooifunctie
Sluiten