Metro en ANP
Metro en ANP Tech 27 dec 2017 / 12:59 uur

De iPhone X lijkt toch wat té duur te zijn

De vraag naar Apples topmodel iPhone, de iPhone X, valt tegen. Dat stelt analist Zhang Bin van de Chinese bank Sinolink Securities. Zhang denkt dat het prijskaartje van meer dan duizend dollar ervoor zorgt dat er tot wel tien miljoen minder van die telefoons verkocht worden in het eerste kwartaal, wat neer zou komen op 35 miljoen stuks.

Ook in Nederland is de iPhone X inmiddels uit en ook hier heeft de telefoon een behoorlijk prijskaartje: het goedkoopste model van Apples ‘randloze’ telefoon kost je 1159 euro. Deze heeft 64 GB opslagruimte. Mocht je de variant met 256 GB opslagruimte willen, dan ben je 1329 euro kwijt.

Geen nieuw personeel

De Taiwanese krant Economic News Daily meldt ook dat Apple-leverancier Foxconn in enkele fabrieken geen nieuw personeel meer aanneemt. Daarnaast zou Taiwan Semiconductor van Apple te horen hebben gekregen dat het minder chips hoeft te produceren voor het toestel, de komende tijd.

Apple heeft overigens in het verleden al meerdere keren gewaarschuwd niet te veel uit berichten uit de productieketen af te leiden. Het bedrijf zegt dat die keten te ingewikkeld is om directe conclusies te trekken. Apple komt eind januari met cijfers over het eerste kwartaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De iPhone X lijkt toch wat té duur te zijn
Sluiten