Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 5 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Zo is het om Sonic Forces in een achtbaan te spelen

Een potje gamen terwijl je op volle snelheid in een karretje door de grootste houten achtbaan van de Benelux raast? Een briljante manier om het nieuwe spel Sonic Forces te introduceren, denken wij. Metro was te gast op het launch evenement in pretpark Toverland in Sevenum.

Wie kent ‘m niet: Sonic the Hedgehog? Het blauwe gamepersonage met de onmiskenbare rode sneakers werd in 1991 door producent Sega op de markt gebracht als antwoord op Nintendo’s Mario. Sonic’s grootste kracht is zijn snelheid, zijn andere skills zijn vergelijkbaar met het gedrag van echte egels. Er verschenen in de afgelopen decennia meerdere spellen omtrent Sonic the Hedgehog, Forces is de nieuwste game in het rijtje.

Op het launch evenement zijn de verschillende influencers en gamers al fanatiek aan het oefenen geslagen. Slim, want je het spel een beetje eigen maken is wel zo handig als je het later in de achtbaan moet spelen.

Nostalgie

Bij YouTuber Qucee komen er voornamelijk nostalgische gevoelens naar boven als hij aan Sonic denkt. „Ik speelde het altijd met mijn neef Jeffrey. Ik weet nog wel dat er altijd zo’n moment was als je doodging, dan hoorde je zo’n eng liedje. Daar waren we bang voor en dan renden we de kamer uit.” Ook YouTuber Koolein heeft behoorlijk veel Sonic-spellen gespeeld. „Ik had vroeger een Sega en mijn allereerste game daarop was Sonic. Greenhill Zone ken ik op mijn duimpje.”

Sindsdien heeft Sonic de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Qucee vindt de nieuwe game tof. „Ze zijn toch wel met de tijd meegegaan, dat zie je ook aan de graphics. Het ziet er mooi uit, ze hebben ook weer die 2D teruggebracht.” Sonic Forces in een achtbaan uitproberen is geen gek idee, vindt Koolein. „Die beleving is wel een toevoeging. Sonic draait ook om snelheid."

Keihard door de bochten

Tijd om die snelheid zelf te beleven. Houten achtbaan Troy knalt keihard door de bochten. Dat betekent dat je in de eerste seconden zoveel mogelijk punten moet pakken, want als je omhoog getakeld wordt en je realiseert hoe hoog boven de grond je je bevindt, wordt gamen haast onmogelijk.

Althans, dat was onze ervaring. Hoe brachten de YouTubers het er vanaf? Bij Qucee was het niet veel anders. „In het begin dacht ik: dit ga ik wel redden, ik ga ver komen, maar dan ga je vaart maken en kon ik me niet meer concentreren.” Koolein had eveneens moeite om Sonic op het rechte pad te houden. „Halverwege de achtbaan had ik niet meer door wat er op mijn switch gebeurde en ben ik de hele tijd tegen de muur aan gesprongen.”

Degene die er wel wat van wist te bakken, is Jacco Stoete van Power Unlimited. We vroegen hem naar zijn geheim, maar helaas zit er geen geniale strategie achter de hoogste score van de dag. „Ongeveer tachtig procent van de tijd heb je niet door wat er op je scherm gebeurt. Dus het komt er eigenlijk op neer dat je random knopjes aan het indrukken bent. En je hoopt maar op het beste.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.