Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 23 nov 2017 / 17:05 uur

‘Samsung werkt aan volledig hybride Chromebook’

Bij Samsung zou men bezig zijn om een hybride Chromebook te ontwikkelen. Er bestaan al (semi-)hybride varianten waarbij het toetsenbord half ontkoppeld kan worden en naar achteren kan worden geklapt. Samsung wil echt een stap verder gaan.

Nautilus

De Nautilus – zoals de voorlopige werknaam van het Chromebook luidt – zou zich namelijk volledig kunnen ontkoppelen. Hierdoor kan je het toetsenbord lekker thuislaten als je op pad wil met een tablet, maar als je weer terugkomt en aan tafel gaat zitten heb je met het toetsenbord erbij zo weer een laptop voor handen.

Het bericht is overigens nog niet bevestigd door Samsung zelf, maar een redacteur van de website Chrome Unboxed kwam erachter omdat een medewerker van Samsung de code van Chromium heeft gewijzigd. Chromium geeft als het ware de beschrijving weer van de manier waarop de Chrome-browser en het ChromeOS-besturingssysteem gebouwd zijn.

In deze code werd er namelijk ‘gesproken’ over het wisselen van host en stroom. Dit zijn indicaties dat het toetsenbord volledig afneembaar moet worden. Wanneer het toetsenbord afgenomen wordt, wisselt de software van het Chromebook namelijk van host.

Komend jaar

Naar verluidt is Samsung in september met de ontwikkeling begonnen en kunnen we de Nautilus in 2018 in de winkels verwachten. Veel andere specificaties kennen we nog niet, behalve dat het apparaat draait op een Kaby Lake-processor.

Reageer op artikel:
‘Samsung werkt aan volledig hybride Chromebook’
Sluiten