Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 26 okt 2017 / 18:05 uur

Student bouwt Nintendo Switch voor retrospellen

Wat doe je als je er heel erg van baalt dat de Nintendo Switch geen retrogames kan afspelen? Dan bouw je je eigen Nintendo Switch-console, die de games wel kan draaien, zo bedacht Tim Lindquist.

RetroPie

De 23-jarige student uit Zweden heeft inmiddels al een vrij originele naam gevonden voor zijn bouwsel, namelijk de NinTIMdo RP. De letters rp staan hierbij voor RetroPie, het besturingssyteem dat wordt gebruikt voor de Raspberry Pi. Dit is in de laatste jaren steeds meer in opkomst, aangezien de retrogames van vroeger steeds populairder om te spelen worden.

Het nadeel van RetroPie is wel dat deze uitsluitend in staat is om retrogames te laten spelen. De spellen van de echte Nintendo Switch krijg je dus niet op de NinTIMdo RP.

270 euro

Aan zijn creatie spendeerde Tim in totaal 270 euro, met als verreweg het duurste onderdeel het zeven inch scherm. Daarmee is hij 55 euro goedkoper uit dan wanneer hij nu een Nintendo Switch in de winkel had gekocht.

Daar staat natuurlijk tegenover dat Tim wel wat uren kwijt was aan de bouw, al vermeldt hij nergens hoelang het proces geduurd heeft. Maar afgaande op het filmpje heeft hij er niet weken aan hoeven te sleutelen, alvorens hij de oude versie van Mario kon spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Student bouwt Nintendo Switch voor retrospellen
Sluiten