Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 15 sep 2017 / 18:05 uur

IKEA heeft al Augmented Reality-app voor iOS11

In iOS 11 moet er een stuk meer gebruik gemaakt gaan worden van Augmented Reality, dit is een van de pijlers die Apple dinsdag presenteerde. Het principe is al bekend, denk maar aan Pokémon GO en Snapchat-filters, maar zou in de nieuwe modus nog een stuk beter moeten werken dan het nu doet. Sommige multinationals staan te springen om er gebruik van mogen te maken.

Kamer inrichten

Zo ook IKEA. De Zweedse meubel- en woninginrichtingigant heeft al een app klaarstaan, die gebruik gaat maken van ARKit, het nieuwe framework van Apple. Met Place kan je met behulp van Augmented Reality je kamers inrichten met IKEA-meubels om zo te controleren of je alles wel goed bij elkaar vindt passen.

De app is direct te gebruiken zodra iOS 11 gelanceerd wordt, aanstaande dinsdag. Omdat oudere iPhone-modellen ook naar het nieuwe besturingssysteem geüpdatet worden, hoef je niet per se een nieuwe iPhone X, de iPhone 8 en 8 Plus te hebben om van Place gebruik te maken.

Android?

Google kwam onlangs met een gelijkaardige frame, namelijk ARCore. Het is alleen niet bekend of IKEA haar app ook voor Android-gebruikers al klaar heeft liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA heeft al Augmented Reality-app voor iOS11
Sluiten