Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 27 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

Games, lol en broederschap in YouTube-huis

YouTubers en topgamers gaan voor nieuw YouTubekanaal de strijd met elkaar aan. Metro bracht een bezoek aan hun ‘mansion’.

Een groep van tien bekende YouTubers en gamingtalenten verbleef voor YouTubekanaal Get Owned, een project van Vodafone, een week lang in een gigantische ‘mansion’ in de Belgische Ardennen. Het doel? Elkaar ownen! Er werd gestreden in verschillende games als FIFA en Call of Duty, maar ook in sensationele reallife gamechallenges.

Frisse start

Het is nog vroeg als de tien bewoners van de mansion op hun laatste dag worden gewekt door de immer vrolijke presentator Veras Fawaz. Gamen en lol maken is leuk, maar ook sporten is onderdeel van het intensieve programma. Na wat geklaag en gemor verzamelt iedereen zich gehuld in sportkleding voor de ingang van het huis. Dit keer zijn de jongens niet alleen, een groep journalisten van verschillende media loopt een dagje mee. Onder leiding van een professionele fitnesscoach wordt een afwisselend programma afgewerkt. „Zijn we al klaar?”, verzucht YouTuber CromoTag (280.000 abonnees), die het deze week zwaar had na jaren niet gesport te hebben. De korte nachten hielpen ook niet echt mee.

De YouTubers, waaronder de immens populaire Gio (650.000 abonnees) en Fifalosophy (480.000 abonnees), vormen samen met vier talenten een bont gezelschap. Na verschillende voorrondes werden Rijk, OMGitsTiesto, Mike en JonErik als de grootste gamingtalenten geselecteerd om de strijd aan te gaan. Dat hebben de YouTubesterren geweten, al is dat aan de sfeer in de groep niet te merken. „Het is geweldig, iedereen kan het goed met elkaar vinden, dat had ik eigenlijk niet verwacht”, aldus Gio, die er negen nieuwe vrienden bij heeft.

Na het sporten maken we een rondje door de mansion, een gigantisch huis in de heuvels van de Ardennen. Het verblijf van de deelnemers is indrukwekkend. Zo bieden een zwembad en twee jacuzzi’s na een lange opnamedag de nodige ontspanning. Ook de game-room en de kelder, met daarin onder meer een tafeltennistafel, zijn populair. Uit de grote keuken komen ondertussen heerlijke, gezonde maaltijden die de deelnemers energie moeten geven. Die gezonde maaltijd kan Fifalosophy, zijn echte naam is Matthy, wel gebruiken. „Ik ben een beetje moe”, zegt hij nadat hij zichzelf nog maar eens uitrekt. Het was een intense week.

De mansion in de heuvels van de Belgische Ardennen.
Fifalosophy (Matthy) en Gio (Giovanni)

‘Gruwelijk!’

Gio, die met zijn honderdduizenden fans amper meer normaal over straat kan, was direct enthousiast toen hij werd gevraagd voor het project. „Zoiets is nog nooit gedaan. Toen ik werd benaderd, was het allemaal nog heel geheimzinnig, ik was dus heel nieuwsgierig en zei al snel ja.” Zonder spijt: „Ik had hoge verwachtingen en die zijn allemaal waargemaakt. Ik vind het superleuk!’’ Ook Fifalosophy geniet met volle teugen van zijn tijd in de mansion. „Het is een feest. Elke dag is het lachen, gieren, brullen met iedereen.” De reallife-challenges, die soms best spannend waren, zijn goed in de smaak gevallen. „De challenges waren allemaal echt heel gruwelijk.” Gio sluit zich daar graag bij aan. „Ik heb ook echt dingen gedaan die ik al heel lang wilde doen.” De challenge waarbij de groep moest vluchten voor een sluipschutter was bij beiden favoriet.

Finale

Na de lunch is het tijd voor de laatste challenge. De kraan die achter het huis staat opgesteld verraadt het eigenlijk al, de jongens gaan bungeejumpen. De ultieme uitdaging is voor het einde bewaard. „Ze zijn allemaal erg opgewonden”, omschrijft projectleider Jacqueline, die de hele week voor de deelnemers heeft gezorgd, de sfeer in het huis voorafgaand aan de grande finale. Hoe het de jongens bij deze challenge is vergaan, zie je binnenkort op het YouTube-kanaal Get Owned. De eerste video’s staan inmiddels al online.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Games, lol en broederschap in YouTube-huis
Sluiten