Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 16 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Instagram krijgt hulpknop voor suïcidaliteit

Instagram krijgt er een aantal nieuwe functies bij, waaronder een manier om anoniem melding te doen van posts die suggereren of laten zien dat gebruikers zichzelf iets aan (gaan) doen. Dit meldt CEO en Co-Founder van Instagram, Kevin Systrom, op zijn blog.

„We willen een plek blijven waar mensen hun diepste persoonlijke momenten kunnen delen. Zo eens in de zoveel tijd kan het voorkomen dat je vrienden ziet worstelen met grote problemen. Diegene heeft wellicht hulp nodig. Als je het idee hebt dat iemand waar jij om geeft zichzelf misschien iets aan gaat doen, kun je dit anoniem rapporteren. Wij zullen dan contact opnemen met jouw vriend en die weer in contact brengen met organisaties die hem of haar hulp aanbieden. We hebben medewerkers die 24 uur per dag, zeven dagen in de week deze rapportages in de gaten houden", aldus Systrom.

Commentaar

Het is niet de enige functie die erbij komt op Instagram. De social media-app gaat er ook voor zorgen dat jij meer controle over het commentaar onder je foto’s krijgt. Zo kun je voor foto’s het commentaar uitzetten. Tot op heden was dit mogelijk voor enkele accounts, voornamelijk van celebrities, maar binnen een paar weken is deze functie voor iedereen die Instagram gebruikt beschikbaar. Daarnaast kun je over een tijdje commentaar ‘liken’, door op het – nog te verschijnen – hartje naast de comments te drukken. „Zo kun je steun laten zien en het moedigt gebruikers aan tot positief commentaar."

Ten slotte kun je er op Instagram binnenkort voor kiezen om privé-accounts die jouw profiel volgen, zonder een omweg te verwijderen. Systrom: „In het verleden was het – nadat je een volger had goedgekeurd – niet mogelijk om die volger weer te verwijderen, tenzij je diegene blokkeerde. Nu is het zo dat, mits je een privé-account hebt, je volgers kunt verwijderen door in je volgerslijst het … menu aan te klikken dat naast de naam van de volger staat. De volger zal geen bericht krijgen van het feit dat hij/zij is verwijderd als volger."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram krijgt hulpknop voor suïcidaliteit
Sluiten