IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 23 jan 2017 / 07:24 uur

Nemen we afscheid van iPhone’s homebutton?

Er was al heel wat commotie over de aansluiting van de koptelefoon die bij de iPhone 7 is veranderd, maar er lijkt nog iets veel rigoureuzers op de planning te staan. Er gaan geruchten dat de homebutton, de ronde knop onder het scherm, er misschien uit gaat.

MacRumors meldt dat KGI Securities-analyst Ming-Chi Kuo, een betrouwbare bron volgens de website, vandaag een rapport heeft vrijgegeven waar wordt gehint dat Apple misschien wel van de knop af wil. De iPhone X, zoals Apple ‘m noemt, zou in plaats daarvan een sensor hebben waarmee de vingerafdruk van je duim wordt gescand. Het zou de eerste stap zijn naar een biometrisch systeem. Dat systeem kan unieke eigenschappen van levende wezens herkennen, zoals gezichten, ogen of vingerafdrukken.

Niet nieuw

Het is geen nieuw gerucht, maar het rapport geeft een kijkje in hoe Apple misschien bezig is om een manier te ontwikkelen de Touch ID te vervangen en de touchscreen te verbeteren. Er wordt namelijk ook gewerkt aan een OLED display, een beeldscherm dat net weer anders werkt dan een regulier ledscherm. Het nieuwe scherm vult dan de hele iPhone, waardoor de klassieke ronde knop verdwijnt. Ook krijgt de telefoon waarschijnlijk een glazen body.

Apple zou niet alleen werken aan het vervangen van de button. Ook gaan de geruchten dat er wordt gewerkt aan gezichtsherkenning. Deze manier van beveiligen kan worden gebruikt om de eigenaar van de telefoon te identificeren. Kuo denkt dat de gezichtsherkenning straks de vervanger is voor de Touch ID.

Stabieler

Er wordt aan deze techniek gewerkt om de beveiliging stabieler te maken. „Maar als de technische uitdagingen niet overwonnen kunnen worden, denken we dat een combinatie tussen de vingerafdruk en gezichtsherkenning ook een oplossing kan zijn”, schrijft hij in het rapport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nemen we afscheid van iPhone’s homebutton?
Sluiten