Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 7 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

De truc die je nodig hebt: meer ruimte op je iPhone

Bijna iedereen met een iPhone, iPad of zelfs iPod heeft de melding wel gehad: ‘Opslagruimte bijna vol’. En ja, wat doe je dan? Vaak wordt als ‘gouden tip’ gegeven dat je maar apps, foto’s en/of muziek moet verwijderen om ruimte vrij te maken.

Maar waarom zouden we die kostbare gegevens wissen? Foto’s zijn onze herinneringen, zonder muziek in het openbaar vervoer kan echt niet meer en die apps downloaden we niet voor niets. Dus bij deze dé tip voor iedereen die meer opslagruimte wil, zonder foto’s, apps en muziek te verwijderen.

Beheer opslagruimte

iTwe4ks kwam via YouTube met een heel slim trucje, dat als volgt gaat. Kijk op je iPhone (of iPad, of iPod) bij instellingen, algemeen en ga vervolgens naar ‘beheer opslagruimte’. Daar zie je hoeveel GB er vol staat en hoeveel mega- of gigabytes je nog vrij hebt.

Onthoud hoeveel vrije ruimte jouw apparaat heeft en ga naar de iTunes Store. Zoek hier een lange film, want lange films zijn grote bestanden. Zorg dat de film meer ruimte in beslag moet nemen op je iPhone dan je beschikbaar hebt, maar kies bij voorkeur een lekker groot bestand. Titanic is een aanrader, deze lange film neemt ruim 7 GB in beslag op je telefoon.

Magisch meer ruimte

Klik vervolgens op ‘huren’, wees niet bang, deze truc kost je niets. Je telefoon kan de film namelijk niet huren, omdat er niet genoeg ruimte beschikbaar is. Daar krijg je na even wachten een melding van. Onderaan deze melding kun je vervolgens kiezen voor ‘OK’ of ‘Instellingen’. Druk op Instellingen en zie bij ‘Beheer opslagruimte’: je hebt op magische wijze meer vrije opslag gekregen.

Dit trucje kun je net zo vaak uitvoeren, tot je merkt dat er geen ruimte meer vrijkomt. Handig! Veel mensen lijken de truc te gebruiken: ‘The Lord of the Rings: The Return of the King’ uit 2013 is de nummer 1 film in de hitlijsten op iTunes. Een film van 7 GB en het voorbeeld in het filmpje van iTwe4ks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De truc die je nodig hebt: meer ruimte op je iPhone
Sluiten