Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Tech 2 dec 2016 / 19:21 uur

Werkt Whatsapp straks niet meer op jouw telefoon?

Heb jij al vijf jaar dezelfde mobiele telefoon, maar ben je wel een fervent gebruiker van Whatsapp? Schrik niet, want het zou zomaar kunnen dat de chatapp vanaf 2017 niet meer op jouw mobiel wordt ondersteund.

De populairste chatapp ter wereld stelt namelijk dat deze oudere apparaten niet de benodigde capaciteit hebben voor de toekomstige features van WhatsApp. Eind 2016 heeft het bedrijf een deadline gesteld, daarna kan de app niet meer gebruikt worden op de apparaten van miljoenen gebruikers. Heb jij daar last van? Een overzicht.

Iphone

Slecht nieuws voor iedereen die dit artikel leest op een good old iPhone 3GS – de generatie die in 2009 uitkwam: WhatsApp zal binnenkort niet meer op deze devices werken. Daar komt bij dat de chatapp op élke iPhone die nog besturingssysteem iOS 6 of ouder heeft er mee op zal houden. Dat betekent dat ook bezitters van een iPhone 4, 4S en 5 waarop geen systeemupdates zijn gedaan de dupe zijn.

Doe dus nog maar even snel die update voor het einde van het jaar. Bij de instellingen van je iPhone (instellingen – algemeen – software update) kun je zien welke versie van iOS er op dit moment op je telefoon staat.

Android

Ook onder de Android-gebruikers zijn er slachtoffers van deze keuze van WhatsApp. Elk apparaat waarop nog Android 2.1 of 2.2 staat geïnstalleerd, zal vanaf het einde van 2016 geen WhatsApp meer ondersteunen. In het instellingenmenu van je smartphone of tablet kun je zien welke versie van Android er op jouw apparaat geïnstalleerd staat.

BlackBerry en Nokia

WhatsApp was eigenlijk van plan om de systemen van BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 en Nokia Symbian S60 per eind dit jaar niet meer te ondersteunen. Maar het lijkt erop dat het bedrijf van gedachten is veranderd: dit is namelijk uitgesteld tot in elk geval eind juni 2017.

Maak jij nog gebruik van één van bovenstaande systemen? Dan heb je in elk geval een mooi excuus om jezelf een nieuwe telefoon cadeau te doen deze kerst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Werkt Whatsapp straks niet meer op jouw telefoon?
Sluiten