Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 7 dec 2016 / 08:40 uur

Nintendo laat de gamer ‘bountyhunten’ op bugs

Nintendo mag dan al ruim veertig jaar bezig zijn met het ontwikkelen van spelapparaten, toch vind je bij de spellen van de fabrikant nog regelmatig fouten. Normaal is dat als gamer iets om je enorm aan te ergeren, maar mocht je op de Nintendo 3DS spelen, dan is dat niet langer het geval. Daar rinkelt je kassa als je een bug detecteert.

In samenwerking met het bug-bustingforum HackerOne heeft Nintendo een systeem opgezet, waarmee je als het ware kan gaan bountyhunten op fouten in het spel. De beloning voor een nog niet eerder geconstateerde en gemelde bug is minimaal honderd dollar, maar kan zelfs oplopen tot 20.000 dollar (18.860 euro).

Vals spelen

Hierbij wordt vooral gefocust op bugs die ervoor zorgen dat vals spelen of het stelen van andermans opgeslagen spellen of items mogelijk is. Nintendo lijkt de ‘valsspeler’ dus vooral over te willen halen niet langer te cheaten, maar om zijn methodes prijs te geven in ruil voor geld.

Maar daar gaat het niet uitsluitend om. Ook zwakke plekken in de hardware, de verschillende systemen en applicaties mogen door de gamer worden uitgelicht in ruil voor een beloning. Net zoals bugs die bij kunnen dragen aan de verspreiding van ongepaste content onder kinderen.

Zwarte lijst

Hoe de beloningen precies worden bepaald, dat maakt Nintendo nog niet bekend. Verder hoeven gamers die al op de ‘zwarte lijst’ van Nintendo staan niet te rekenen op een beloning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo laat de gamer ‘bountyhunten’ op bugs
Sluiten