Redactie Metro
Redactie Metro Tech 22 dec 2016

Huawei Mate 9 in vijf weetjes

Het smartphonegebruik verandert. Zo gebruiken consumenten meer en langer media op hun telefoon. Huawei speelt hierop in met een parel van een phablet: de Mate 9. Vijf weetjes over dit nieuwe toestel.

1. Een van de grootste irritaties bij een smartphone is een lege batterij. De Huawei Mate 9 heeft een grote accu die ervoor zorgt dat je gedurende een dag nooit zonder power zit. Moet je hem dan even snel opladen? Gebruik dan de meegeleverde oplader met de SuperCharge technologie. Deze laadt je smartphone in 20 minuten op zodat je er weer een hele dag tegen aankan

2. Sinds 2012 is Huawei gegroeid naar het derde smartphonemerk van Nederland. Je kunt wel stellen dat de Aziatische hype is overgewaaid naar Europa. Ook in de rest van de wereld is de Chinese multinational groot. Groot is ook het 5.9 inch scherm in de Huawei Mate 9 dat je in staat stelt veel werk te verzetten of relaxed in de trein of op de bank te netflixen. Een groot scherm wil overigens niets zeggen over het formaat van de smartphone zelf. De Mate 9 is met zijn 5.9 inch is net zo groot als andere toestellen van maar 5.5 inch.

3. Innovatie is bij Huawei heel erg belangrijk. Meer dan 80.000 mensen werken dag en nacht aan nieuwe producten en technieken. De Huawei Mate 9 zit vol met nieuwe technieken. Van de zelf ontwikkelde en supersnelle Kirinprocessor tot aan de eigen EMUI 5.0 software bovenop Android, die er onder andere voor zorgt dat je telefoon altijd even snel blijft.

4. Samen met Leica ontwikkelde Huawei de dubbele camera die op de Huawei P9 en de Huawei Mate 9 zit. De monochrome camera maakt zwart/witbeelden, de andere camera maakt kleuren- beelden. Gecombineerd zorgt dat voor prachtige en scherpe foto’s. Daarnaast heeft de fotografiesoft- ware op de Mate 9 enkele leuke functies. De pro-modus geeft je nog meer mogelijkheden.

5. Bij het ontwikkelen van de producten houdt Huawei rekening met zijn gebruikers. De wensen van de klant staan voorop. Alleen zo kun je een product ontwikkelen die de gebruiker de hele dag ondersteunt.
Mocht je steun en toeverlaat je nu onverhoopt toch even in de steek laten dan kun je gebruik maken van de VIP-service. Wat dat inhoudt: drie jaar garantie op het toestel en drie maanden volledige garantie op het scherm.
Moet je telefoon plots gerepareerd worden, dan heb je het toestel dus binnen drie dagen terug. Simpel als wat. Meer informatie vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Huawei Mate 9 in vijf weetjes
Sluiten