Elselotte Smink
Elselotte Smink Tech 1 dec 2016 / 12:52 uur

Digitale boekwurmen houden binnenkort geld over

Wie zijn pageturners, romans en krantenartikelen het liefste leest op een e-reader of via een online kiosk, is binnenkort mogelijk goedkoper uit. Uitgevers mogen het btw-tarief voor digitale media namelijk gelijkstellen aan dat voor geprint drukwerk. Dit heeft de Europese Commissie donderdag besloten.

Hoeveel dat concreet scheelt? Over geprint drukwerk hoeft maar een btw van 6 procent betaald te worden, voor digitale media geldt vooralsnog een tarief van 21 procent. Straks zou dat gelijk getrokken kunnen worden en zijn de digitale edities in dat geval dus 15 procent goedkoper dan voorheen.

Addertje onder het gras

De oplettende lezer heeft al enkele keren ‘kunnen’ en ‘zouden’ gelezen. Het geval wil namelijk dat de nieuwe regeling al door de Europese Commissie is, maar nog wel goedgekeurd moet worden door de lidstaten van de Europese Unie. Daarna moet het nog langs het Europarlement.

Of en wanneer de Blende-verhalen en elektronische boeken daadwerkelijk goedkoper worden, is dus nog onbekend. Metro kan je in elk geval altijd gratis lezen!

Giphy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Digitale boekwurmen houden binnenkort geld over
Sluiten