Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 14 nov 2016 / 10:16 uur

Zuckerberg vooral trots op verkiezingsrol Facebook

„Persoonlijk vind ik het idee dat nepnieuws op Facebook de verkiezingen op enige manier heeft beïnvloed nogal geschift”, dat was de eerste reactie van Mark Zuckerberg op de suggestie dat het nepnieuws op Facebook de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen heeft beïnvloed. Een paar dagen later, na wat denkwerk, geeft de oprichter van het social medium een uitgebreidere toelichting.

99 procent authentiek

Hij begint met te benadrukken dat 99 procent van wat de mensen op Facebook zien authentiek is. „Maar een klein deel bestaat uit nepnieuws en hoaxes. En die hoaxes komen niet van één politieke kant. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat het nepnieuws de uitslag heeft beïnvloed. Het betekent overigens niet dat we hoaxes op Facebook willen. Onze leden kunnen nu al labels plakken op nepnieuws en hoaxes en we willen nog meer gaan doen.”

„Hoewel sommige hoaxes compleet ontmaskerd kunnen worden, heeft een groter deel van onze inhoud, waaronder dat van mainstream bronnen, vaak de basis goed maar zijn details verkeerd, of ontbreken die”, vervolgt Zuckerberg.

Trots

Verder verklaart Zuckerberg vooral trots te zijn op de rol van Facebook tijdens de verkiezingen. „We hebben meer dan twee miljoen mensen helpen zich te registreren voor de verkiezingen. Maar misschien nog wel het belangrijkste is dat we mensen de kans hebben gegeven met elkaar in discussie te gaan. Een dialoog die anders niet had plaatsgevonden.”

I want to share some thoughts on Facebook and the election.Our goal is to give every person a voice. We believe deeply…

Gepostet von Mark Zuckerberg am Samstag, 12. November 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zuckerberg vooral trots op verkiezingsrol Facebook
Sluiten