Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 15 nov 2016 / 19:56 uur

Tinder komt met functie voor transgenders

Dating-app Tinder heeft dinsdag een nieuwe functie voor het invullen van het geslacht gelanceerd. Gebruikers kunnen nu zelf invullen wat hun genderidentiteit is. Je hoeft dus niet meer voor man of vrouw te kiezen.

Bij het kiezen van een genderidentiteit kunnen gebruikers zelf een geslacht invullen of kiezen uit een lange lijst met suggesties. Met de nieuwe functie hoopt Tinder transgenders te helpen door onduidelijkheid in de toekomst te voorkomen.

Verwarring

In de app is het al langer mogelijk klachten in te dienen over anderen. Dat kan bijvoorbeeld als iemand vervelend is of de regels overtreedt. Tinder kreeg veel klachten die te maken hadden met transgenders, omdat het op een foto vaak niet goed te zien is of iemand een man of een vrouw is. Met de nieuwe functie moet die verwarring worden weggenomen.

Transgenders kregen ook vaak vervelende reacties via de app. Tinder hoopt dat met deze wijziging te veranderen. Ook hoopt Tinder dat mensen meer begrip op kunnen brengen voor deze groep door uit te leggen wat een transgender is en tegen welke problemen transgenders aanlopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tinder komt met functie voor transgenders
Sluiten