Johan van Boven
Johan van Boven Tech 11 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Stormloop op Nintendo Classic Mini

„Ik word gek van die Nintendo”, zegt de verkoper van Bart Smit op de Zwart Janstraat in Rotterdam. De ene na de andere klant komt in de winkel vragen of de vrijdag gelanceerde Nintendo Classic Mini er nog te koop is. Ook de telefoon staat roodgloeiend.

Ze moet iedereen teleurstellen. „Ik kan u op de lijst met reserveringen zetten, dan bent u nummer vijftien. Elke twee weken krijgen we een nieuwe levering binnen.” Navraag bij andere winkels leert dat er een ware stormloop is ontstaan op de retro spelcomputer van Nintendo. De console is een kleine versie van de in 1986 uitgebrachte NES en heeft dertig 30 ingebouwde games, zoals Super Mario Bros. 1, 2 en 3, Zelda II, Double Dragon II, Pac-Man en Bubble Bobble.

Bij Media Markt gingen vrijdagochtend binnen vijf minuten alle beschikbare consoles over de toonbank. Bij Game Mania en Intertoys konden alleen liefhebbers die maanden geleden hadden gereserveerd hun slag slaan.

Maar niet iedereen met een reservering kon gelijk zijn Nintendo-hart sneller laten kloppen. Zo ontvingen klanten van Wehkamp een mail met de boodschap dat de Nintendo Classic Mini niet op de beloofde datum geleverd kon worden. „Nintendo blijkt productieproblemen te hebben, waardoor wij een aantal artikelen niet op tijd ontvangen. Gevolg is dat we jouw bestelling niet op de releasedag kunnen bezorgen”, luidt de uitleg van Wehkamp.

Het postorderbedrijf compenseert de teleurgestelde klanten met een waardebon. „We kunnen wel garanderen dat je het product vóór 2 december ontvangt. Mocht het een sinterklaascadeautje zijn, dan heb je de console dus wel op tijd in huis. Het spijt ons zeer dat we niet op tijd kunnen leveren en willen je graag een waardebon van 15 euro aanbieden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stormloop op Nintendo Classic Mini
Sluiten