Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Tech 10 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Revival RollerCoaster Tycoon: ken je deze games nog?

Als je in de jaren 90 bent geboren, dan kun je het vast nog herinneren. Na schooltijd rende je naar huis: cd-rom in de computer en vervolgens was je tot etenstijd bezig met het creëren van je eigen pretpark. Echte gameliefhebbers begrijpen waar het over gaat: RollerCoaster Tycoon. Goed nieuws voor alle gamers, want er is nu een alternatief op komst: Planet Coaster!

Het heeft even geduurd, maar de programmeurs hebben de afgelopen tijd gebouwd aan een nieuwe lading geavanceerde functies, thema’s en attractietypes en sinds woensdag 9 november is er een officiële bètaversie beschikbaar voor Windows. Dit meldt Loopings. Vanaf volgende week kunnen de fanatieke spelers zich helemaal uitleven, want donderdag 17 november verschijnt de volledige versie.

In een ver verleden, voor de iPads, Macbooks en spelcomputers, was het spelaanbod een stuk kleiner. Minder keus, maar daarom niet minder leuk. Om je geheugen even op te frissen, hebben we de leukste games uit de jaren 90 op een rij gezet. Nog geen plannen dit weekend? Misschien toch eens je oude cd-roms afstoffen!

The Sims

Urenlang bouwden we nieuwe dorpen, huizen met 6 badkamers en leidden we een ander leven. En als we ruzie kregen met de buren, dan bouwden we gewoon een nieuw huis. Oh, wat was het leven toch heerlijk simpel.

Prince of Persia

Al meer dan 25 jaar oud. Rennen, springen en urenlang verdwalen met Prince of Persia.

The Legend of Zelda

Ken je het fantasieland Hyrule nog, waarbij de held Link, Prinses Zelda moest redden van Ganon?

Tarzan

Door de bomen slingeren als een echte jungleheld!

GTA

Natuurlijk nog steeds beschikbaar voor Playstation en Xbox, maar Grand Theft Auto uit 1997 blijft een klassieker. Uren speelplezier als papa en mama even niet aan het opletten waren!

Pacman

De klassieker uit 1980 mag ook absoluut niet ontbreken in deze lijst. Ready!

Patience

Als je echt niets beters te doen had, bij oma en opa op de computer of stiekem onder schooltijd.

Super Mario

Eigenlijk waren alle Super Mario-games geweldig!

Sonic The Hedgedog

Een gouden oude uit 1991 van Sega.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Revival RollerCoaster Tycoon: ken je deze games nog?
Sluiten