Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Tech 13 nov 2016 / 09:39 uur

Nieuwe emoticons: borstvoeding, hijabs en zombies

Altijd al een dinosaurus, broccoli of vampier willen sturen naar je gesprekspartner? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Dankzij een nieuwe update van de Unicode Emoji-lijst wordt de keuze in emoticons nóg groter.

Met de Unicode 10.0 release krijgt de smartphone-gebruiker 51 nieuwe emoticons tot zijn of haar beschikking. De dierenafdeling wordt gevuld met zes extra emoticons, waaronder een krekel en een T-Rex, en met verschillende mythische wezens is ook een liefde voor horrorfilms en griezelige verkleedpartijen prima uit te drukken.

Door de toevoeging van negen nieuwe eet-emoticons kunnen we bovendien precies vertellen wat we gaan dineren, zonder er ook maar een woord aan vuil te maken. Andere nieuwe emoticons zijn een ufo, symbolen voor het naderende winterseizoen en overgevende, sussende of scheldende smileys.

Diversiteit

De lijst lijkt tevens gehoor te geven aan de diversiteit van de Smarthpone-gebruikers, met onder meer een moeder die borstvoeding geeft, een vrouw met een hijab en een persoon met een baard.

Afgelopen zomer deed Google al een verzoek aan Unicode om vrouwen beter te representeren, en deze trend lijkt te worden doorgetrokken door het bedrijf. “Er zijn ontzettend veel emoticons, maar niet veel die de diversiteit in carrières van vrouwen tonen of jonge meisjes kracht geven,” aldus Google in een blogpost.

Naar verwachting wordt de uiteindelijke lijst half 2017 worden gepresenteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe emoticons: borstvoeding, hijabs en zombies
Sluiten