Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 1 nov 2016

Klanten van KPN gaan bellen via het 4G-netwerk

De beller wordt steeds sneller. Dat is tenminste de insteek van KPN. De telefoonprovider wil zijn klanten voortaan namelijk laten bellen via het 4G-netwerk en daarmee hoeft er niet langer geschakeld te worden met het 2G- en 3G-netwerk, zo meldt NU.nl. Met behulp van het 4G-netwerk starten gesprekken sneller op, is de geluidskwaliteit beter en mensen kunnen tijdens het bellen gebruik blijven maken van hun internet. Volgend jaar moet in navolging hiervan ook bellen via wifi mogelijk worden.

Samsung-test

Bellen over het 4G-netwerk wordt stapsgewijs ontrold. Klanten met een Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge kunnen sinds maandag bellen via 4G. Met deze toestellen heeft de provider het meest getest.

Stapsgewijs moeten steeds meer toestellen de beschikking krijgen over het snellere belnetwerk. Wel is de geteste techniek vooralsnog alleen uit te voeren op toestellen die de spraaktechnologie VoLTE ondersteunen. Tegenwoordig hebben bijna alle smartphones die techniek, maar op oudere modellen ontbreekt deze nog weleens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Klanten van KPN gaan bellen via het 4G-netwerk
Sluiten