Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 21 nov 2016 / 16:09 uur

Gratis nieuwe accu voor uitvallende iPhone 6s

Is jouw trouwe iPhone 6s de laatste tijd ook niet meer zo trouw? Valt hij zomaar, zonder verklaarbare reden uit? Je bent niet de enige en er is goed nieuws: Apple heeft je gehoord. Iedereen die zo’n falende accu in zijn of haar iPhone 6s heeft zitten, krijgt gratis een nieuwe accu.

Apple roept die mensen met een steeds uitvallende iPhone 6s op zich te melden bij een Apple Store of een Apple Authorized Service Provider. Het bedrijf zegt dat ‘een aantal iPhones voorzien zijn van een niet goed functionerende accu’. Mensen met zo’n iPhone kunnen hun toestel nu gratis laten maken, schrijven ze op de website.

September en oktober 2015

Volgens de website gaat het maar om een klein aantal smartphones, die tussen september en oktober 2015 van de band zijn gerold. Op de site, die speciaal voor dit probleem door Apple in het leven is geroepen, kun je controleren of jouw iPhone in aanmerking komt voor een nieuwe accu. Je kunt dat controleren aan de hand van het serienummer van je iPhone.

De ‘gammele’ accu doet al snel denken aan eerdere berichten over ontploffende telefoons, maar daar hoef je je volgens Apple geen zorgen om te maken. Het levert vooral vervelende uitvalklachten op, maar er is geen brandgevaar.

‘Touch Disease’

Een paar dagen geleden kwam Apple ook al met een reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus-modellen met de zogenaamde ‘Touch Disease’. De mensen die hier last van hebben, zagen balkjes in beeld of hadden een flikkerend display als ze het scherm aanraakten.

Die reparatie kost echter geld, volgens Hardware.info zelfs 167 euro en 10 cent. Apple rechtvaardigt die kosten door te zeggen dat de ‘Touch Disease’ ontstaat door een eigen fout. Als je hier last van hebt, zou je je telefoon namelijk een aantal keer op een harde ondergrond hebben laten vallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis nieuwe accu voor uitvallende iPhone 6s
Sluiten