Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 7 nov 2016 / 13:45 uur

Gifjes maken en versturen via WhatsApp doe je zo

Het was aan het begin van de zomer al een gerucht en nu blijkt het echt waar te zijn. Je kan via WhatsApp gifjes versturen. Tenminste, als je beschikt over een iPhone of iPad. Sterker nog, de app heeft een eigen optie waardoor je zelf de gifjes kan maken. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het is eigenlijk doodsimpel. In een WhatsAppgesprek klik je op de camera, waarna je een filmpje opneemt. Dat mag maximaal zes seconden duren, wil je het kunnen omzetten naar een gifje. Vervolgens verschijnt rechtsboven de optie om je beeld om te zetten naar een gifje door simpelweg op de letters ‘GIF’ te drukken. Als het goed is, wordt de achtergrond dan blauw en de letters worden grijs. Vervolgens klik je op versturen en voilà.

Het enige nadeel is dat WhatsApp het gifje niet tot in den treure blijft afspelen. Na een aantal circulaties vindt de app het wel mooi geweest, waarna je weer moet drukken op het gifje om het te activeren. Overigens kunnen mensen die op hun iPhone de Live Photo-functie hebben (6s of nieuwer) ook hun Live Photos voortaan als gifje versturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gifjes maken en versturen via WhatsApp doe je zo
Sluiten