Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Tech 17 nov 2016 / 21:54 uur

Geen vuurwerkshow maar droneshow in Disney World

De welbekende vuurwerkshow van Disney World wordt dit weekend vervangen door een andere, veelbelovende show. In plaats van vuurpijlen verlichten zondag met één druk op de knop 300 drones de avondlucht boven het sprookjeskasteel. Bestuurd door slechts één piloot – in de vorm van een algoritme – vormen de lichtgevende drones in de lucht allerlei bewegende formaties.

De drones bewegen op een choreografie die Disney zelf heeft bedacht. De bijzondere drones hebben elk een eigen lichtbron en kunnen allerlei kleuren aannemen. De formaties worden van tevoren geprogrammeerd, weet de Volkskrant. Dat gebeurt met een algoritme van softwarebedrijf Intel.

Bijzonder algoritme

Het softwarebedrijf experimenteert al een tijdje met dronelichtshows, maar had eerder maanden nodig om de simpelste figuren in te stellen. Het algoritme dat ze voor de show in Disney hebben ontworpen, maakt het simpeler om formaties te ontwerpen. Ook is er maar één piloot nodig, die niet veel meer hoeft te doen dan de show starten en het vervolgens in de gaten houden. Technisch gezien is het algoritme de enige bestuurder.

Kerstman in de lucht

Op korte promotievideo’s is te zien dat de drones in elk geval een vliegende vogel, ronddraaiende kerstboom en het hoofd van de kerstman in de lucht zullen vormen. Wat bezoekers van het pretpark in Florida nog meer te zien zullen krijgen, is geheim.

Uit videobeelden van eerdere droneshows kan geconcludeerd worden dat alleen het opstijgen en landen van veel verlichte drones al een spektakel op zich is: het zijn net honderden levensgrote vuurvliegjes die op hetzelfde moment het nest uitvliegen.

De kans dat de droneshows uiteindelijk de welbekende vuurwerkshows zullen vervangen bij Disney, lijkt klein. Maar een mooie toevoeging voor het magische showpakket van Disney belooft het zeker te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen vuurwerkshow maar droneshow in Disney World
Sluiten