IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 19 nov 2016 / 09:10 uur

Deze gadget tovert je auto om in Knight Rider’s KITT

Mocht je opgegroeid zijn in de jaren 80 of een grote liefde hebben voor series uit dat decennium, dan is de kans groot dat je tijdens de serie Knight Rider aan de buis zat gekluisterd. De serie over Michael Knight en zijn intelligente auto was een enorme hit. En nu kun je zelf in de rol van David Hasselhoff kruipen dankzij een nieuwe gadget op Kickstarter.

Deze gadget tovert je auto om in Knight Rider's KITT
Beeld: Next Thing via Kickstarter

KITT

Een nieuwe uitvinding zorgt er namelijk voor dat je auto intelligent is, net zo intelligent als KITT uit Knight Rider. Wel moet je er een smartphone voor hebben: het apparaat is namelijk vooral bedoeld om meer hands free te kunnen doen in je auto. De Dashbot, zoals het stukje techniek heet, is zowel een uitkomst voor Apple-, als Androidgebruikers.

Er zijn al een hoop manieren om je telefoon aan je auto te verbinden. Maar de Dashbot maakt het naar eigen zeggen net allemaal wat revolutionairder. Bijkomend voordeel: het design is geïnspireerd op de jaren 80-auto. Het doel? Een car kit met kunstmatige intelligentie die een stuk beter werkt dan wat er tot nu toe is.

Bluetooth

Je verbindt je telefoon via bluetooth met de Dashbot en dan kun je volgens de Kickstarter-pagina tekstberichtjes sturen, muziek aanzetten en Google Maps instrueren. Via USB of je sigarettenaansteker kun je de Dashbot aan de stroom zetten. Voor oudere auto’s is er een model waar je ook cassettebandjes in kunt afspelen, voor het échte jaren 80 gevoel. Mocht je willen investeren in het project, dan moet je nog wel heel even wachten. De verwachting is dat de KITT-techniek pas in juli 2017 klaar is en wordt verstuurd.

Reageer op artikel:
Deze gadget tovert je auto om in Knight Rider’s KITT
Sluiten