Zoë Boven
Zoë Boven Tech 25 okt 2016 / 12:21 uur

WhatsApp introduceert videobellen

WhatsApp is een van de populairste chatdiensten ter wereld, daarom valt elke kleine verandering op die wordt doorgevoerd. Nu komt er echter niet een kleine, maar een grote verandering aan. WhatsApp werkt namelijk aan de mogelijkheid om te kunnen videobellen.

Het videobellen wordt volgens Androidpolice getest op smartphones met een Android besturingssysteem. De testversie laat zien dat de gebruiker straks voor twee opties kan kiezen als hij via WhatsApp wil bellen: bellen met audio of videobellen. Met de introductie van videobellen gaat WhatsApp de concurrentie aan met bijvoorbeeld FaceTime (van Apple) en Skype.

Android only

De videobelfunctie is tot nu toe alleen gespot op Android- en Windowstelefoons. Waarschijnlijk is de functie pas later beschikbaar voor Applegebruikers met een iOS-besturingssysteem.

Heeft de persoon aan de andere kant van de lijn de optie nog niet? De videobutton blijft dan wel beschikbaar, maar er komt een ‘errorteken’ in beeld. Er wordt vervolgens overgeschakeld op een audiogesprek.

Experimenteren

Het zou voor Androidgebruikers mogelijk zijn de functie te activeren door de applicatie te verwijderen en je vervolgens opnieuw aan te melden. Hierbij moet alle data van WhatsApp verwijderd worden, maak dus eerst een back-up van je chats voordat je hiermee experimenteert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp introduceert videobellen
Sluiten