Job Halkes
Job Halkes Tech 11 okt 2016 / 10:30 uur

Waarom het misging met de Samsung Galaxy Note 7

Wat een belangrijke toestellancering moest worden voor Samsung, is uitgedraaid op een fiasco. Een miljardenverlies dreigt voor de Zuid-Koreaanse elektronicareus nu de Galaxy Note 7 definitief niet op de markt komt. Metro zet vier redenen op een rij waarom het zo mis kon gaan.

Concurrentie
In smartphoneland is de concurrentie moordend. Met name de race tussen Samsung en Apple om de nummer 1 positie op de markt is een wereldwijde strijd die al jaren gaande is. Met daarachter merken als Huawei, LG, Sony en HTC die met hun innovaties ook een steeds groter deel van de markt veroveren. Om daarin voorop te blijven lopen moet je wel elke keer iets nieuws laten zien. Iets dat jouw toestel onderscheidt van de rest. Niet voor niets werd de Note 7 vlak voor de iPhone 7 gelanceerd. En omdat Samsung ook nog eens partner was van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro moest ook daar een event plaatsvinden.

Bedrijfscultuur
De keiharde Aziatische bedrijfscultuur heeft het werelddeel veel moois gebracht. De prestatie- en productiecijfers zijn enorm vergeleken met Amerika en Europa. Maar vanwege de strikte hiërarchische structuur is het toch een stuk moeilijker om eventuele zorgen intern te uiten. Als de baas iets zegt, dan gaat het ook zo gebeuren en wordt tegenspraak niet echt op prijs gesteld. Een deadline is een deadline, en die moet gehaald worden.

Verwachtingen
Samsung verkoopt nog steeds de meeste smartphones wereldwijd en de consumenten verwachten nogal wat van het toestel. Nieuwe innovaties zijn nodig om de consumenten over de streep te trekken. Maar al die nieuwe innovaties vragen steeds meer stroom. Scherpere displays, irisscanners, camera’s, snellere processor. Hoewel de fabrikanten er alles aan doen om de componenten zo energiezuinig mogelijk te maken worden sommige toestellen behoorlijk heet. Overigens waren wereldwijd de eerste recensies van het toestel lovend.

Onderzoek
Nadat het misging met de eerste lichting Notes stelde Samsung een onderzoek in. Een nieuwe lichting zou wel veilig zijn, maar de afgelopen week bleek dat niet het geval. Verboden volgden in het openbaar vervoer en in vliegtuigen. Door deze nieuwe incidenten is het vertrouwen in het toestel bij telecomoperators en consumenten behoorlijk beschadigd. Volgens deskundigen zou Samsung het beste het merk ‘Note’ kunnen schrappen. Of het zover gaat komen zal de toekomst uitwijzen. Al zal er nu op het hoofdkantoor in Daegu, Zuid-Korea vast ergens een schets liggen voor de Note 8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom het misging met de Samsung Galaxy Note 7
Sluiten