Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 11 okt 2016 / 08:13 uur

Samsung stopt wereldwijd met productie Galaxy Note 7

Het is klaar met de Galaxy Note 7. Samsung stopt wereldwijd met de verkoop van de Galaxy Note 7, meldt het merk dinsdag.

De fabrikant van de toestellen wil eerst onderzoek doen naar de verschillende meldingen van brandgevaar, die ook bij het vervangende toestel naar voren kwamen. Mensen die in het bezit zijn van de smartphone (ook het vervangende toestel), moeten de telefoon uitzetten en niet meer gebruiken „Omdat de veiligheid van onze klanten onze hoogste prioriteit heeft”, aldus het merk op de website.

Het gaat om zo’n 2,5 miljoen telefoons die moeten worden teruggehaald om te onderzoeken of de batterij kan ontploffen. Eerdere berichten over ontploffingsgevaar zorgden er al voor dat alle Samsung Note 7 toestellen werden vervangen. Echter ook over het vervangende toestel verschenen verschillende berichten dat over brandgevaar. Zo moest een Amerikaans vliegtuig geëvacueerd worden nadat een Note 7 in brand vloog en schrok een man afgelopen week wakker van een in brand gevlogen toestel in zijn slaapkamer.

Niet in de bagage

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft maandag nogmaals benadrukt dat er geen enkel Note 7 toestel mag worden ingecheckt in de bagage en tijdens vluchten moet het toestel worden uitgeschakeld. Samsung besloot tevens om maandag te stoppen met de productie van de telefoons. Als je in het buitenland in het bezit bent van een Note 7, mag je het toestel omruilen voor een ander model.

Samsung heeft nog niet besloten helemaal te stoppen met de maak van de Note 7 toestellen, maar verschillende bronnen melden dat een permanente verkoopstop zeer waarschijnlijk is. Het specifieke toestel heeft al te veel imagoschade opgelopen en ook Samsung zelf heeft een flinke deuk in de reputatie vanwege de brandgevaarlijke toestellen. Dat was ook te zien op de beurs: de waarde van het aandeel Samsung Electronics daalde dinsdag bijna 7 procent op de Zuid-Koreaanse beurs, waarmee het ruim 11 miljard euro aan marktwaarde verloor.

Reageer op artikel:
Samsung stopt wereldwijd met productie Galaxy Note 7
Sluiten