Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 19 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Populaire voetbalgame verwerkt gevolgen Brexit

Een paar weken na de release van de nieuwe editie FIFA is het traditioneel tijd voor de nieuwe versie van Football Manager. Waar het bij FIFA vooral om jouw skills gaat en je de spelers bestuurt, focust Football Manager zich op het managen van de gehele club. Het spel wordt door de kenners geroemd om zijn details en haast ongeëvenaarde database. Dit jaar gaat de game nog een stapje verder dan gebruikelijk.

In de versie van Football Manager 2017 zijn namelijk de gevolgen van de Brexit verwerkt. Het terugtrekken van Groot-Brittannië uit de EU zal in de toekomst invloed gaan hebben op transfers en andere vooral financiële zaken en het computerspel probeert al te voorspellen hoe dat gaat uitpakken.

Toekomst voorspellen

„Dit wordt bij mijn weten het eerste spel dat de toekomst van een land probeert te voorspellen”, zegt Miles Jacobsen, die eindverantwoordelijk is voor het spel, in gesprek met The Daily Telegraph. „Het voelde voor ons niet goed om de Brexit niet te verwerken in het spel. Het is iets dat we moesten meenemen in het spel.”

Het juist doorvoeren van de gevolgen was een lastigere opdracht dan Jacobsen en zijn team aanvankelijk dachten. „We moesten ongelooflijk veel research doen. We moesten ontzettend veel lezen en hebben gesproken met politici en mensen uit het voetbal.”

„Het is heel lastig om te voorspellen wat er precies gaat gebeuren, het verandert elke dag”, zegt Jacobsen. „Daarom hebben we besloten om alle mogelijke scenario’s te verwerken in het spel. Kunstmatige intelligentie en kansberekening maken dat elk spel hierdoor anders wordt.”

Scenario’s

Een scenario dat mogelijk is in Football Manager, is dat je een bericht krijgt dat de Engelse, Welshe, Noord-Ierse en Gibraltarese competitie straks niet meer onder de regelgeving vallen van de Europese Unie. Schotland heeft echter een referendum gehouden en besloten uit Groot-Brittannië te stappen en blijft bij de EU. Spelers uit EU-landen zullen als ze naar een competitie in een van de vertrokken landen willen spelen een werkvisum nodig hebben.

Ook is er de mogelijkheid dat de competities in Groot-Brittannië een regel krijgen, waardoor clubs maar een beperkt aantal spelers van buiten het Verenigd Koninkrijk in hun selectie mogen opnemen. Dit zal er ook weer voor zorgen dat de spelers duurder worden om te kopen, omdat de Britse clubs minder makkelijk even goede vervangers kunnen halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Populaire voetbalgame verwerkt gevolgen Brexit
Sluiten