Metro
Metro Tech 21 okt 2016 / 11:09 uur

Pokémon Go snelst groeiende app ooit

In amper drie maanden tijd heeft het razend populaire spel Pokémon Go een omzet van ruim 600 miljoen dollar binnengeharkt. Daarmee is het de snelst groeiende app ooit, meldt marktonderzoeker App Annie.

Pokémon Go laat Candy Crush daarmee ver achter zich. Het spel waarbij je snoepjes moet wisselen om winnende combinaties te maken, had 200 dagen nodig om aan een soortgelijke omzet te komen.

Bij Pokémon Go wordt via de smartphonecamera met ‘augmented reality’ gejaagd op monsters. Het spel is gratis, maar gebruikers kunnen in de app aankopen doen waardoor ze sneller vorderingen maken. Naast die aankopen verdiende ontwikkelaar Niantic grof geld aan samenwerkingen met andere merken en filmdeals.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Go snelst groeiende app ooit
Sluiten