Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 29 okt 2016 / 12:30 uur

Oma bedenkt emoji voor ouderen uit ontevredenheid

Kunstgebitten, bingo en medicijndoosjes: het zijn emoji die ouderen graag zouden kunnen gebruiken, zegt de 56-jarige oma Diane Hill. Alleen zijn het niet de smileys die tot nu toe beschikbaar zijn binnen chatapps.

Diane wil daar verandering in brengen en heeft daarom haar eigen emoji-pakket samengesteld. Inclusief smileys met kunstgebitten, plaatjes die de gezellige bingo-middag illustreren en een doosje medicijnen. De leuke gele poppetjes die we vandaag de dag namelijk gebruiken, passen niet zo goed bij wat de ouderen allemaal doen.

De 56-jarige vrouw was er helemaal klaar mee dat er zo weinig emoji waren die het leven van een 50+’er goed uitbeelden, dus bedacht ze haar eigen emoji samen met een lokale kunstenaar. Beiden hebben in het Engelse Coventry hard gewerkt om een collectie plaatjes te bedenken, die het leven van een oudere en/of gepensioneerde duidelijk weergeeft.

Geld uitgeven, pillen en bingo

De afbeeldingen hebben onderwerpen als ‘de erfenis van de kinderen uitgeven’, maar ook geheugenpillen, pijntjes en ondeugende oude mannen in een strak zwembroekje staan in de collectie. De schetsen van de nieuwe emoji zijn aangeboden aan een ontwikkelaar. Zodra deze goedkeuring geeft, kunnen ouderen wereldwijd binnenkort deze afbeeldingen gebruiken.

Bedenkster Diane kan haar geluk niet op, vertelt ze aan Mirror UK: „Toen ik ze voor het eerst zag vond ik ze gewoon fantastisch. Ik vind het plaatje over het uitgeven van de erfenis geweldig, ik kan deze emoji zo naar mijn vrienden sturen en dan weten ze precies wat ik bedoel.” De ouderen hebben niet zoveel aan de plaatjes van snelle motoren en dansende meisjes, liever een rollator en de bingoclub!

Beeld in de media

Het idee voor dit project ontstond nadat bij BBC radio werd gevraagd of de media wel een goede afspiegeling zijn van het leven van verschillende plaatsen en mensen. Diane vond duidelijk van niet en ging aan de slag. Via dit radiostation kwam de vrouw dan ook in contact met kunstenaar Chris Oxenbury en hij maakte haar idee werkelijkheid.

Emoji met humor

Siobhan Harrison van de BBC is heel blij met Diane: „Diane is een geweldige vrouw die luisterde naar onze oproep. Ze vertelde dat ze gefrustreerd was dat emoji niet kunnen zeggen wat ouderen willen zeggen. Dus vonden we het fantastisch om haar te helpen, deze emoji reflecteren het leven van de ouderen op een humoristische manier!”

Het kan nog een jaar duren voordat de emoji echt te gebruiken zijn op de verschillende telefoons en tablets over de hele wereld, maar Diane heeft haar punt in ieder geval gemaakt. De bedenkers van de verschillende Emoji hebben niet echt aan ouderen gedacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Oma bedenkt emoji voor ouderen uit ontevredenheid
Sluiten