Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 12 okt 2016 / 20:15 uur

Motorrijden zonder helm: BMW laat zien hoe dat kan

Motorrijden zonder helm? Onmogelijk, zou je denken. BMW heeft er echter iets op bedacht: hun futuristische Motorrad Vision Next 100 is zo veilig uitgerust dat dergelijke bescherming van je hoofd niet nodig is.

Niet te vroeg juichen, de Motorrad Vision Next 100 wordt nog niet gemaakt, maar het idee is er. Waarom je geen helm nodig hebt en wat de motor nog meer kan, werd duidelijk tijdens de presentatie die BMW gaf.

Het veiligheidssysteem van de Motorrad Vision Next 100 is volgens de bedenkers zo waterdicht dat een ongeluk bijna onmogelijk is. Wat dat veiligheidssysteem inhoudt? De motor kan communiceren met andere voertuigen om hem heen en zou het crashen van de motor voorkomen door middel van sensoren.

Geen helm

Geen zware motorpakken meer nodig en dus ook geen helm, maar wel een speciale bril die de benodigde informatie projecteert voor de bestuurder op basis van zijn of haar oogbewegingen. Ook verandert het frame van de Motorrad mee als je naar links of naar rechts stuurt.

Eerder introduceerde BMW al een auto die van vorm kan veranderen en een Rolls Royce en een mini die uit zichzelf rijden. De reden hiervoor is de honderdste verjaardag van het Duitse bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motorrijden zonder helm: BMW laat zien hoe dat kan
Sluiten