Jordy Kruse
Jordy Kruse Tech 28 okt 2016 / 15:20 uur

Geen internet? Vanaf volgend jaar compensatie

Ze overkomen iedereen weleens en als het gebeurt, ergeren we ons kapot: internet-, telefoon- en tv-storingen. Je krijgt dan niet waar je voor betaalt en kan fluiten naar een compensatie. Dat laatste gaat veranderen. Vanaf volgend jaar krijgen mensen die langer dan 12 uur zonder telefoon, internet of televisie zitten door een storing, geld terug van hun provider.

De regeling gaat 1 juli in en komt na een voorstel van minister Kamp van Economische Zaken. Vrijdag stemde het kabinet in met het voorstel. „Internet en telefonie zijn onmisbaar geworden. Het is dus redelijk dat consumenten en zakelijke klanten compensatie krijgen bij lange storingen’’, luidt de verklaring.

Niet hoog

Voor wie zich rijk rekent, hebben we slecht nieuws. De compensatie zal niet erg hoog uitvallen. Bij een storing tussen de 12 en 24 uur heb je recht op één dertigste van je maandelijkse abonnementskosten. Moet je het 24 tot 48 uur zonder internet doen, krijg je twee dertigste terug.

Bij een storing krijg je overigens altijd minimaal een euro terug. Providers hebben de mogelijkheid om een hogere compensatie te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Geen internet? Vanaf volgend jaar compensatie
Sluiten