Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 19 okt 2016 / 16:27 uur

Deze rijdende koffer volgt je overal waar je gaat

Heb jij afgelopen zomer ook weer flink met koffers lopen zeulen? Het ziet ernaar uit dat dat verleden tijd gaat zijn. Maakten we een paar maanden geleden kennis met de zogenaamde Modobag, een koffer die zijn eigenaar zelf draagt, nu wachten we met smart op de Travelmate.

Het Amerikaanse bedrijf Travelmate Robotics heeft de extreem handige zelfrijdende koffer ontwikkeld. Het stuk bagage, dat verkrijgbaar is in verschillende formaten, is volledig automatisch, kan zelf rijden, volgt je overal waar je gaat en past zijn snelheid aan jou aan. Ingebouwde infraroodsensoren wijzen de koffer op objecten die in de weg staan en ook een GPS-systeem staat tot zijn beschikking. Mocht je hem kwijt raken – wat moeilijk is, want hij volgt je overal – dan kun je hem opsporen via een app.

Naast zelfstandig rijden kan de koffer je ook helpen met de rest van je bagage. Zo kun je bijvoorbeeld je tas of een ander licht koffertje op de nieuwe reismaatje zetten. Maar het wordt nog mooier: hij heeft ook een USB-ingang en een stopcontact, waarmee je je elektronische apparaten kunt opladen via zijn accu. Ook kan de koffer filmpjes en foto’s maken.

Gedoe

David Near, directeur van Travelmate, legde aan Lonely Planet uit dat het idee voor de automatische koffer voortkomt uit de liefde voor reizen die er onder zijn medewerkers leeft. Reizen kan echter ook nogal een gedoe zijn, bijvoorbeeld wanneer je vlucht vertraagd blijkt of wanneer je opeens naar een andere gate moet.

„Ik heb in mijn leven reizen gemaakt naar meer dan 30 landen en die ervaringen brachten me op dit idee. Dat, gecombineerd met onze achtergrond in robotisering, zorgde voor het eerste concept van Travelmate. Nu is hij ontwikkeld tot een koffer die overal en altijd met je meekan”, aldus Near.

Op dit moment is de Travelmate nog niet te koop in de winkel. Je kunt hem via de crowdfundingwebsite IndieGoGo wel alvast bestellen voor 364 euro. Kost een lieve duit, maar dan heb je wel een koffer die je niet meer tot last is, maar je juist al het werk uit handen neemt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze rijdende koffer volgt je overal waar je gaat
Sluiten