Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 29 okt 2016 / 13:50 uur

De stekker uit Vine: dit gaan we toch wel missen

Waarschijnlijk hadden niet echt veel mensen het door, maar Twitter heeft de stekker uit zijn kortefilmpjesdienst Vine getrokken. Het viel niet zo op, omdat bijna niemand Vine meer gebruikt, dat is dan ook de reden dat Twitter stopt met deze dienst. Het kost teveel geld voor wat het oplevert, maar we moeten toegeven dat we wel wat leuke video’s hebben overgehouden aan de kleine flop:

1. Deze klassieker zullen we nooit vergeten

2. Een dappere poging

3. Een beetje pindakaas kan geen kwaad

4. Probeer dit vooral een keer uit

5. Herinner je je deze nog?

6. Wat Willem kan, kan Octo beter.

7. Kietelen is ook helemaal niet leuk

Voor enkele fanatieke Vine-gebruikers heeft het einde van het platform wel flinke gevolgen. Gelukkig komt GIF-platform Giphy hen nu tegemoet, want binnenkort komt Giphy met een programmaatje waarmee Vine-filmpjes kunnen worden omgezet naar GIF’jes. Zo kan je ze dus daar bewaren en publiceren.

Hoewel Twitter het licht uit heeft gedaan bij Vine, blijft het voorlopig wel mogelijk om bestaande Vines te downloaden. De gedownloade Vines kunnen vervolgens in de nieuwe tool van Giphy worden omgezet. Wanneer Giphy de nieuwe app lanceert, heeft het bedrijf nog niet laten weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De stekker uit Vine: dit gaan we toch wel missen
Sluiten