Zoë Boven
Zoë Boven Tech 3 okt 2016 / 18:49 uur

Bijna miljoen mensen slachtoffer van Facebookvirus

Een virus dat zich via Facebook verspreidt, heeft al bij meer dan 800.000 mensen voor problemen gezorgd. Via de Messenger-app krijgen gebruikers een bericht van een vriend of vriendin met daarin een linkje naar een video. Het is niet verstandig daarop te klikken.

Het bericht met de link video.html zou verwijzen naar een grappig filmpje. Als je daarop klikt, kom je op een pagina terecht die vergelijkbaar is met YouTube. Vervolgens wordt gevraagd een extensie te installeren uit de Chrome Web Store. Als je dat doet, wordt er automatisch malware op je computer, tablet of smartphone geïnstalleerd.

Virus verwijderen

Op Twitter en Facebook zeggen mensen massaal last te hebben van het virus. „Negeer alle berichten die ik je via Facebook Messenger stuur”, luidt de waarschuwing.

Komt dit bericht te laat en staat het virus al op een van je apparaten? Volg dan dit stappenplan om de malware te verwijderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijna miljoen mensen slachtoffer van Facebookvirus
Sluiten